ĐINĐIĆEVA MAJKA: Dačić je bucmast, simpatičan, drag i normalan čovek!

Mila Đinđić ukazuje da je ne obilazi, niti telefonom poziva niko od sinovljevih bivših saradnika i partijskih drugova, i dodaje da bi volela da se sretne sa premijerom Srbije

Majka ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića Mila Đinđić kaže da na adresu roditeljskog stana, i danas, 10 godina posle atentata, stižu katalozi i narudžbenice u kojima se on obaveštava da je izašla neka nova knjiga i poziva da je kupi, i dodaje da bi volela da se sretne sa premijerom Ivicom Dačićem jer joj je on, kako kaže, "simpatičan, bucmast i drag".

Budući da takvi pozivi stižu i od raznih ustanova, književnika i ljudi sa kojima je on bio u kontaktu, Mila Đinđić se pita gde žive ti ljudi, zar ne znaju da je njen sin mrtav.

Iza Zorana Đinđića je u roditeljskom stanu ostao veliki broj knjiga, za koje njegova majka kaže da će ih najverovatnije pokloniti Filozofskom fakultetu, jer je njen sin bio filozof.

- Te knjige, još malo pa ću da razmislim šta ću sa njima, neće ostati u toj sobetini posle mene - objašnjava Mila Đinđić.

Đinđićeva majka kaže da je se seti samo poneko 12. marta, na godišnjicu Zoranovog ubistva, a da ostatak godine živi u samoći, "kao da ne postoji".

- Simpatičan je i drag, bucmast je, ali gura, bori se. Hteli su ga srediti, međutim, hvala Bogu, ne dade se on. Nekako izgura to... Volela bih da se sretnem s njim. On je pristupačan, ne pravi se važan, on je, jednostavno, običan čovek - rekla je Mila Đinđić.

(D. Z. / Beta)