Skupština o Briselskom sporazumu u petak

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović pretpostavlja da će dokument biti u formi izveštaja, te poslanici neće glasati o "ratifikaciji" sporazuma

Sednica Skupštine Srbije o Briselskom sporazumu Srbije i Kosova biće u petak, 26. aprila, u 10 sati, rekao je danas predsednik Skupštine Nebojša Stefanović.

Posle sednice skupštinskog kolegijuma kojem su prisustvovali šefovi poslaničkih grupa, Stefanović je rekao da će na toj sednici biti premijer Ivica Dačić i svi ostali članovi Vlade.

Stefanović je rekao da će poslanici raspravljati o izveštaju Vlade o pregovorima u Briselu koji će sadržati sporazum. Vlada bi trebalo da sutra Skupštini dostavi taj tekst.

Upitan da li će poslanici glasati o tom dokumentu, Stefanović je rekao da to zavisi od samog dokumenta, ali da pretpostavlja da će biti u formi izveštaja, te poslanici neće glasati o "ratifikaciji" sporazuma.

Stefanović je kazao da će poslanici moći da raspravljaju o tom izveštaju i da se o njemu izjasne na način na koji to žele.

Na pitanje da li će predsednik Srbije Tomislav Nikolić prisustvovati sednici, Stefanović je rekao da na skupštinskom kolegijumu nije bilo tog zahteva.

Stefanović je kazao da je na kolegijumu, povodom podizanja tenzija u društvu i učestalih pretnji, dogovoreno da se apeluje na smirenje strasti.

(Telegraf.rs / Beta)

Teme