Osude pretnji Vučiću i Dačiću stižu sa svih strana!

SNS, SPS, LSV, gradonačelnik Novog Sada i predsednik Skupštine Srbije osudili su pretnje premijeru Ivici Dačiću i vicepremijeru Aleksandru Vučiću

Brojne parlamentarne stranke osudile su pretnje koje su potpredsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću i premijeru Ivici Dačiću upućivane putem SMS-a zbog parafiranja predloga sporazuma Beograda i Prištine u Briselu.

- Socijalistička partija Srbije traži od svih državnih organa da najoštrije reaguju povodom pretnji koje su upućene premijeru Dačiću i najvišim državnim funkcionerima - izjavio je šef poslanika i predsednik Izvršnog odbora te stranke Branko Ružić.

SPS traži od državnih organa i da zaustave svaki pokušaj da se državi i njenim građanima, kao i Srbima na Kosovu i Metohiji, oduzme pravo na mirnu i sigurnu budućnost, rekao je Ružić Tanjugu.

- Svako pristojan i normalan zgrožen je primitivnim izlivima mržnje, kojima su danas posle organizovane akcije nekih minornih vanparlamentarnih stranaka izloženi premijer i predsednik SPS Ivica Dačić i najviši državni funkcioneri - istakao je Ružić.

Radikali su danas u Beogradu, Novom Sadu i Kosovskoj Mitrovici delili prolaznicima brojeve mobilnih telefona premijera i vicepremijera i pozvali građane da na telefone Dačića i Vučića šalju SMS-ove i na taj način izraze nezadovoljstvo predlogom teksta briselskog sporazuma

Ministarstvo unutrašnjih poslova konsultovalo je Tužilaštvo u vezi letaka sa brojevima mobilnih telefona premijera i prvog potpredsednika Vlade i ministra odbrane, koje su članovi Srpske radikalne stranke delili danas pristalicama i građanima u više mesta u Srbiji.

(Telegraf.rs / Beta, Tanjug)