SNS: Tačijeve pretnje ne prolaze kod Vučića

Srpska napredna stranka je saopštila da je ponosna što je njen lider znao da brine o Srbiji na pregovorima u Briselu, uvek želeći postizanje kompromisa i mirno rešenje

Srpska napredna stranka saopštila je da je ponosna što njen lider i prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić ne odgovara uvredama kosovskom premijeru Hašimu Tačiju.

"Srpska napredna stranka je ponosna što Aleksandar Vučić ne odgovara uvredama Hašimu Tačiju, ali ističemo da je i te kako znao da mu odgovori i ovog puta, kada je Tači pretio nasiljem Srbima na Kosovu i Metohiji", navodi se u saopštenju naprednjaka.

Oni dodaju da je kosovski premijer nervozan jer mu teroristički trikovi nisu prolazili na devetoj rundi pregovora Beograda i Prištine u Briselu

"Hašim Tači je nervozan zato što nije mogao da vara, zato što mu teroristički trikovi nisu prolazili i zato što nikada nije hteo kompromis, već poniženje Srbije. Srpska napredna stranka želi kompromis i ponosni smo na svog predsednika Aleksandra Vučića, koji je znao da brine o Srbiji, uvek želeći postizanje kompromisa i mirno rešenje", navodi se u saopštenju SNS-a.

Podsetimo, na jučerašnjoj devetoj rundi pregovora u Briselu nije postignut dogovor zbog odbijanja kosovskog premijera da potpiše sporazum u 15 tačaka koji je već bio sačinjen.

(D. Z.)