RAT SAOPŠTENJIMA: DS poručio SNS da "provetre prostorije", SNS uzvraća da DS liči na Šešelja

Dok DS opominje naprednjake da provere da li ih je napustio "Šešeljev duh", SNS odgovara da čelnici DS teraju portparole SRS da podržavaju njihovu destruktivnu politiku

Rat saopštenjima DS i SNS nastavio se i danas, a jedna od tema bio je lider radikala Vijislav Šešelj.

U saopštenju DS najpre se navodi da "napadi i uvrede SNS neće pomoći da poprave katastrofalnu političku i ekonomsku situaciju u koju su uveli zemlju i građane".

- Demokratska stranka podseća SNS da smo mržnju, pozive na linč, podizanje tenzija i uvrede od njih već čuli. To je dokazani recept Srpske radikalne stranke, koja jedino ume da razgrađuje, a ne da gradi - navodi se, a potom dodaje:

- Pozivamo SNS da otvori prozore svojih prostorija, da ih provetri, da se uveri u to da je duh Vojislava Šešelja izašao iz njih.

Iz SNS odgovaraju da ako neko ima sličnosti sa prvim čovekom radikala, onda je to DS.

- SNS ocenjuje da su se ponovo svemoćni mozgovi velikih mislilaca iz DS zbunili i da opet lažu građane Srbije. Ako neko ima sličnosti sa Vojislavom Šešeljem, to je DS, koja ne samo da deli ideologiju radikala, nego ima i zajedničke stavove, a neretko i kasu - navodi se u saopštenju.

Za 500 evra, dodaje SNS, čelnici DS teraju potpredsednike i portparole SRS da drže konferencije za novinare i podržavaju njihovu destruktivnu politiku, za šta je, kako kažu, najbolji primer i današnji istup Milorada Mirčića.

- Opet, nekim čudom, građani ostadoše bez odgovora zašto je DS sprovodio selektivnu pravdu, zašto Goran Ješić nije odgovarao, kad su sami protiv njega podigli 14 krivičnih prijava zbog kriminala i korupcije - stoji u saopštenju.

- Šešeljev duh se danas oseti samo u nastupima rasturenih demokrata, a građani su sami rekli na izborima šta misle o DS i o njihovoj višegodišnjoj pljačkaškoj vladavini - zaključuju u SNS.

(Telegraf.rs)