VUČEVIĆ: Izmene Deklaracije neprihvatljive, izbori neminovni

- Ukoliko Pajtić ne podnese ostavku i ne dođe do vanrednih izbora, ponovo će se protestovati pred Banovinom - rekao je član predsedništva SNS i gradonačelnik Novog Sada

Peticijom tražimo da predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić povuče secesionistički akt Deklaraciju o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine, podnese ostavku i da se dogovorimo o raspisivanju vanrednih pokrajinskih izbora, rekao je Miloš Vučević, član predsedništva SNS i gradonačelnik Novog Sada.

U centru Novog Sada, pored gorostasnog spomenika Svetozaru Miletiću, vođi austrougarskih Srba u borbi za prisajedinjenje Srbiji, u nedelju, 95 godina posle istorijskog događaja, pisala se peticija za smenu vlasti u Vojvodini. Zbog, kako tvrdi opozicija, težnji ka secesiji.

- Posle veoma uspešnog protesta, nastavljamo politički legitimnu i legalnu bitku za promenu vlasti u Vojvodini. Peticija nije ograničena vremenskim rokom. Želimo da pružimo mogućnost što većem broju građana Vojvodine da se izjasne i podrže zahteve za promenu vlasti – rekao je Vučević  u intervjuu "Novostima".

On, povodom najave Bojana Pajtića da je Deklaracija podložna izmenama, kaže da kompromisa nema.

- Taj dokument kako god da se preradi, ne može biti prihvatljiv. Osim teksta, sporan je razlog njenog donošenja, kao i objavljivanje koje je tempirano u najtežem političkom trenutku po Srbiju – rekao je gradonačelnik Novog Sada.

Gradonačelnik Novog Sada naglašava da je apsolutno netačno da se SNS zalaže za gašenje autonomije i navodi da je "Deklaracija napisana u Pajtićevom kabinetu, odnosno po njegovoj porudžbini".

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug, Novosti)