VUČIĆ: Nećemo dozvoliti separatističke igre

SNS poštuje Ustavom zagarantovanu autonomiju Vojvodine i Ustav Srbije, izjavio je prvi potpredsednik Vlade Srbije i lider naprednjaka

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je da SNS poštuje Ustavom zagarantovanu autonomiju Vojvodine i Ustav Srbije i da nikome neće dozvoliti da se "igra separatističkih igara".

- Malo je problema Srbiji, pa je sada bilo potrebno da, bez ikakvog razloga i povoda, valjda zato što nije po njihovoj volji neki direktor negde izabran, pokušavaju da kreiraju krizu i na severu Srbije - rekao je Vučić novosadskom Dnevniku.

On je naveo da je na lokalnim izborima u Kovinu SNS ubedljivo pobedila i dodao da je interesantno da to što građani misle, većina medija pokušava da sakrije.

Vučić je precizirao da je na prethodnim izborima u toj banatskoj opštini, 2009. godine, Demokratska stranka (DS) imala 26 odsto glasova a SNS 18, dok je u nedelju SNS ostvarila rezultat od 42,43 odsto naspram 9,04 procenta koliko je ostvarila koalicija DS-LDP-SPO.

- Možda je to slučajno i možda ne odslikava volju građana, ali bi bilo bolje da se neki pozabave svojim legitimitetom, umesto što razmišljaju o tome kako da podižu politička pitanja koja ili ne postoje ili niko ne vidi potrebu za tim - rekao je Vučić.

On je ukazao na to da verovatno od 1990. godine nijedna politička stranka nije imala takvu dominaciju, prednost i snagu u narodu kao što je ima SNS i dodao da naprednjaci žele tu snagu da iskoriste za to da se nešto dobro uradi za građane.

(Telegraf.rs / Tanjug)