BOŽOVIĆ: Pokrenućemo istragu protiv Dikića!

"Sadašnje stanje u Žandarmeriji je nedopustivo. U okviru institucija i sistema kakav je MUP sve mora da bude istaženo do kraja i odgovorni, bez obzira na funkciju, moraju da snose posledice" rekao je sekretar u MUP

Vladimir Božović državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova zadužen za unutrašnju kontrolu policije i međunarodnu saradnju dao je nalog da se ispita slučaj Bratislava Dikića komandanta Žandarmerije.

- Sadašnje stanje u Žandarmeriji je nedopustivo. U okviru institucija i sistema kakav je MUP sve mora da bude istaženo do kraja i odgovorni, bez obzira na funkciju, moraju da snose posledice. Nisu mediji ti koji će donositi sud, već je na institucijama i nadležnim državnim organima da utvrde svačijuodgovornost. Tu nema kompromisa- rekao je listu "Blic" Vladimir Božović.

Protiv Dragana Dikića, brata komandanta Žandarmerije, kao i nekoliko žandarma iz Niša uskoro bi trebalo da budu podnete krivične prijave zbog reketiranja, zelenašenja i obezbeđivanja sumnjivih lokala.

U višemesečnoj istraži protiv Dragana, nisu pronađeni dokazi koji bi povezali Bratislava Dikića sa kriminalnim aktivnostima.

U januaru 2012. godine komandant Žandarmerije je optuživan da planira formiranje odreda za specijalne nmamene po ugledu nanekadašnju JSO. Tada je to negirao, ali je Žandarmerija proširena za nekoliko stotina novih članova.

Bratislav Dikić je, komentarišući novinske tekstove, rekao da je u toku kampanja narušavanja njegovog ugleda, kao i ugledima Žandarmerije.

- U službi sam 23 godine i nikad se nisam niti ću se baviti kriminalnim poslovima. Žandarmerija na čelu sa mnom nastaviće da izvršava sve zadatke, profesionalno i u skladu sa zakonom, a za neistine će svako odgovarati pred zakonom - rekao je Dikić.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)