IZBORI U VOJVODINI: SNS: Velika pobeda! DS: Potvrdili pozicije

Kako je potvrđeno iz izbornih štabova stranaka, naprednjaci su pobedili u Srbobranu i Zrenjaninu, a kandidat SPS u Apatinu

Na dopunskim izborima za tri poslanika u Skupštine Vojvodine, večeras u 20 sati zatvorena su biračka mesta u Zrenjaninu, Srbobranu i Apatinu. Kako je potvrđeno iz izbornih štabova stranka, naprednjaci su pobedili u Srbobranu i Zrenjaninu, a kandidat SPS u Apatinu.

Izbore su, podsetimo, obeležile tuče, međusobne optužbe i privođenja.

Tako bi novi poslanici trebalo da budu Darko Bađok iz Zrenjanina, Živko Nastić iz Srbobrana i Dragan Rastović iz Apatina.

Najveća izlaznost bila je u Srbobranu, gde je oko 57 odsto glasača izašlo na birališta, dok je u Zrenjaninu izašlo osam odsto birača manje nego u prvom krugu - tek oko 25 odsto. U 19 časova, u Apatinu je izlaznost bila oko 40 odsto.

- Srpska napredna stranka ostvarila je veliku pobedu u drugom krugu dopunskih pokrajinskih izbora u Zrenjaninu i Srbobranu, a SNS pobedom ocenjuje i pobedu kandidata SPS u Apatinu. Ocenjujemo da su građani Vojvodine u tri velike izborne jedinice, glasajući za kandidate Srpske napredne stranke, iskazali snažnu političku volju za promenama, koje nakon 12 godina vladavine Demokratske stranke u AP Vojvodini, voljom građana, postaju neminovnost - piše, između ostalog, u saopštenju SNS.

Na drugoj strani, iz DS su poručili da su njihovi kandidati ostvarili znatno bolje rezultate nego u maju 2012. godine.

U Zrenjaninu, prema izvorima iz DS, za kandidata SNS Darka Bađoka glasalo je 5.827 birača, dok je za kandidata DS Miodraga Damjanova glasalo 3.865 birača.

U drugom krugu izbora u Apatinu našli su se kandidati Socijalističke partije Srbije Dragan Rastović i kandidat DS Bruno Urbanovski. Prema podacima iz izbornog štaba DS, za kandidata socijalista glasalo je 6.569 glasača, a za kandidata DS 4.441 birača. Podaci iz izbornog štaba SPS, što se tiče njihovog kandidata su isti (6.569 glasova), dok se podaci o kandidatu DS razlikuju za tri glasa, odnosno prema SPS, Urbanovski je osvojio 4.438 glasova.

(I. M. / Agencije)