Vučić: Stranka me pritiska da idemo na izbore

- Srbija svojim radom zaslužila da dobije datum za početak pregovora sa EU - izjavio je prvi potpredsednik Vlade Srbije u Berlinu

Prvi potpredsednik vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić izjavio je danas u Berlinu da je Srbija svojim radom zaslužila da dobije datum za početak pregovora sa EU.

U razgovoru s novinarima redakcija "Bild", "Die Welt", "Bild am Sontag" i "Welt am Sontag", a okviru posete najvećoj nemačkoj novinskoj kući "Aksel Špringer ferlag", Vučić je sumirao utiske posete Berlinu, poruke koje su predstavnici nemačke vlade poslali Srbiji i razgovarao o podršci procesu pridruživanja EU, kao i mogućnosti prevremenih izbora.

- To je za mene najteže pitanje. Postoje izvesni pritisci unutar stranke da idemo na izbore, ali je odgovornost za državu veća - rekao je Vučić.

Na pitanje da li je Srbija tražila datum, Vučić je odgovorio: "Hoćemo da Nemačka vidi Srbiju kao pouzdanog partnera. Ako dobijemo datum, biće to sjajna vest za Srbiju, ali nikoga nećemo terati da nam da nešto što nismo zaslužili. Ali, mislim da je Srbija svojim radom zaslužila datum".

Vladina kacelarija za saradnju s medijima saopštila je da je u toku sastanak prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića sa Kristofom Hojzgenom, savetnikom kancelarke Angele Merkel za spoljnu politiku i bezbednost.

(Telegraf.rs / Tanjug)