DS: SNS ne napušta navike iz Šešeljevog vremena

Reagujući na kritike SNS, demokrate poručuju da nije dovoljno promeniti ime stranke i deklarativno se zalagati za priključenje EU da bi se izgradila moderna i stabilna država, koja će svim građanima garantovati bolji život i ravnopravnost

Demokratska stranka odgovorila je večeras na kritike SNS, navodeći u saopštenju da "retorika, grube uvrede i agresivni napadi" naprednjaka ne zaslužuju nikakav komentar.

SNS je ranije danas poručio da se Srbija "budi iz noćne more vladavine Demokratske stranke i njihovog bezdušnog upropašćivanja zemlje" i da je zemlja, zahvaljujući lideru SNS Aleksandru Vučiću, na pravom putu izgradnje jake i poštene Srbije.

- Rečnik koji SNS koristi u svom poslednjem saopštenju, kao i atmosfera koju kreira, nisu ništa novo kada su u pitanju pojedinci iz ove stranke, koji očigledno ne napuštaju navike koje su stekli kao učenici Vojislava Šešelja - naveo je DS.

DS je još devedesetih godina navikao na to da posle svake argumentovane kritike vlasti slede najgrublji napadi i diskreditacija, a to je očigledno način na koji SNS ne prestaje da funkcioniše, navodi se u saopštenju.

DS smatra da građani Srbije znaju da nije dovoljno promeniti ime stranke i deklarativno se zalagati za priključenje Evropskoj uniji da bi se izgradila moderna i stabilna država, koja će svim građanima garantovati bolji život i ravnopravnost.

- Suština evropskih integracija nije puko ispunjavanje tehničkih zahteva koje EU pred Srbiju postavlja. Mnogo više od toga, ona je u poštovanju evropskih vrednosti, a SNS svakog dana šalje građanima poruku da na to nije spreman - navode demokrate.

DS ističe da ih niko neće "ni zaplašiti ni sprečiti u tome da nastave sa svojom, danas 23 godine dugom borbom za pristojnu i modernu Srbiju".

Predsednik DS Dragan Ðilas je ranije danas, gostujući u emisiji "Stav Srbije" na TV Prva, kritikovao rad Vlade u oblasti ekonomije, ocenjujući da ona nema ekonomsku politiku, i upitao šta ostaje od rada Vlade kada se skloni borba protiv kriminala i korupcije.

Potom je SNS naveo da je poslednji pokušaj Dragana Ðilasa "da nešto smisleno kaže građanima, jednako bezuspešan koliko i sve čega se on dohvati".

(Telegraf.rs / Tanjug)