STEFANOVIĆ: Prvo istraga o Šariću, a onda odluka o izborima

Predsednik srpskog parlamenta preti da će SNS istupiti iz Vlade, ukoliko neko pokuša da spreči otkrivanje afera u "Razvojnoj banci Vojvodine", "Galenici" ili u slučaju Šarić

Predsednik Skupštine Nebojša Stefanović izjavio je da će naprednjaci konačni stav o eventualnom izlasku iz Vlade saopštiti posle istrage "slučaja Šarić".

- Mora se utvrditi šta je istina, a šta su medijske spekulacije. Zato ćemo sačekati jer ne želimo nikoga da podržavamo, ni da štitimo. Sa onima koji su se ogrešili o zakon, ako se to dokaže, nećemo biti spremni da sarađujemo - rekao je Stefanović.

On je rekao da će SNS sačekati da državni organi preduzmu mere i obave istragu, ali da neće čekati beskonačno. 

- Ne bih licitirao (o roku), jer bi to bilo mešanje u rad pravosuđa i sudstva. Mislimo na razuman rok koji je potreban da se neke radnje sprovedu. Zna se koliko istraga može da traje, naravno ne deset godina. Zavisiće i od toga koliko se u konkretnom slučaju odmaklo i koliko su jaki dokazi - rekao je Stefanović.

On je dodao da bi SNS više volela da se umesto izbora posveti radu i ostvarivanju rezultata ali da će, ukoliko neko pokuša da spreči otkrivanje afera u "Razvojnoj banci Vojvodine", "Galenici" ili u slučaju Šarić, izaći pred građane i reći da za naprednjake u toj Vladi nema mesta.

Govoreći o mogućnosti održavanja izbora u Beogradu i u Vojvodini, Stefanović je rekao da nijedan organ SNS-a nije odlučivao o tome niti se o tome raspravljalo.

- Pre nekoliko meseci postojala je priča da po svaku cenu želimo da nekome uzmemo vlast i da nas zanimaju samo fotelje. Međutim, upornom kampanjom smo pokazali da je to daleko od istine i da hoćemo da pokažemo da smo drugačiji. Borbu protiv korupcije i kriminala želimo da prenesemo i na Beograd. Dali smo Đilasu dovoljno vremena i konkretna rešenja koja su u interesu građana. Međutim, naše sugestije nisu prihvaćene - rekao je on.

(Telegraf.rs / Izvor: Beta)