MARTINOVIĆ: Vlast igra opasnu igru oko Vojvodine

- Mi u Vojvodini smo ponosni na svoju autonomiju, kao što smo ponosni i na to što smo deo Srbije, i ovakve igrarije samo mogu proizvesti probleme - poručila je potpredsednica Demokratske stranke

Potpredsednica Demokratske stranke Vesna Martinović optužila je republičku vlast da direktno atakuje na autonomiju Vojvodine kroz čitav niz odluka koje je donela.

- Plašim se da akteri tih odluka nisu svesni opasnosti igre koju igraju. Mi u Vojvodini smo ponosni na svoju autonomiju, kao što smo ponosni i na to što smo deo Srbije, i ovakve igrarije samo mogu proizvesti probleme - rekla je Martinovićeva za novosadski "Dnevnik".

Ona je dodala da podržava borbu protiv korupcije u Srbiji, ali je ocenila da vlast zloupotrebljava tu borbu, i nastoji da suzbije svaki kritički glas.

- Neko kratko vreme možda može piti vodu prebacivanje odgovornosti za sve nevolje ovog sveta na prethodnu vlast, ali taj pristup naprosto ima rok trajanja. Ako ste ozbiljni, morate da ponudite rešenja, a aktuelna vlast ta rešenja nema, već i dalje samo nudi izgovore - poručila je funkcionerka DS.

Ona je ocenila da će građani vrlo brzo uvideti da nije hapšenje Miroslava Miškovića "univerzalni recept za sve njihove nedaće".

(M. S. / Beta / Foto: Marko Todorović)