NEMA IZBORA? DAČIĆ: Vlada opstaje, udar nije uspeo! (FOTO) (VIDEO)

- SPS je zadovoljan saradnjom s partnerima. Pozivaju iz DS da raspišem izbore, nije mi jasno da li misle na izbore u DS ili u Beogradu - poručio je lider SPS nakon sednice Predsedništva socijalista

Premijer Srbije Ivica Dačić poručio je da vanrednih izbora neće biti i da "udar na Vladu Srbije nije uspeo".

Nakon sednice Socijalističke partije Srbije, na kojoj je rukovodstvo SPS trebalo da zauzime stav o načinu na koji su mediji izveštavali o njhovim lideru Ivici Dačiću i njegovoj povezanosti sa narko-bosom Darkom Šarićem, predsednik SPS rekao je da će ova Vlada ipak opstati.

- Vlada opstaje, udar na nju nije uspeo. Nastavljamo borbu za bolji život građana - rekao je premijer.

Premijer je priznao da se viđao sa Rodoljubom Radulovićem nekoliko puta, ali da nije bio obavešten o tome da je Radulović član kriminalne grupe.

On je rekao da Raduloviću nikada nije pomagao i postavio pitanje: "Ko mene treba da informiše iz policije i zašto sam konstantno bio zaobilažen u dostavljanju pravovremenih informacija o određenim ličnostima?"

Takođe, lider SPS prokomentarisao je i indicije da je povezan sa pripadnicima klana narko-bosa Darka Šarića.

Podsetimo, seriju skandala otvorila je informacija da je nekadašnji šef kabineta Ivice Dačića Branko Lazarević članovima grupe Darka Šarića, koji su bili zaduženi za pranje novca od prodaje kokaina, odao informaciju da su pod nadzorom policije. Ipak, Lazarević je ove navode demantovao.

Sledeći skandal, koji je na početku izgledao kao gruba šala, ali je vremenom počeo da liči na ozbiljnu političku "nameštaljku" svakako je skrivena kamera, u kojoj je manekenka Branka Knežević, glumeći voditeljku emisije, premijeru Srbije pokazala golo međunožje. Iako je emitovanje emisije zabranjeno, ova afera stigla je i do naslovnih strana svetske štampe.

Najnovija u nizu afera svakako je informacija da je tokom 2008. godine, u okviru istrage protiv narko-bosa Darka Šarića, bio praćen i sam Dačić, u to vreme ministar policije.

Da su izbori sve izvesniji, a raskol u koaliciji sve veći potvrdio je i uklonjeni tvit jednog od funkcionera novosadskog SNS Miodraga Miloševića, koji je napisao da je "dosta SPS-ovog čuvanja kriminalaca".

Inače, na putu ka sedištu partije na Studentskom trgu, jedno od vozila u pratnji Dačića imalo je saobraćajni udes, pošto ga je u ulici Kneza Miloša udario vozač mopeda.

(D. Z. - M. S. / Foto: M. Todorović)