Pavićević oficir za vezu sa Prištinom?

Dejan Pavićević će u martu stupiti na dužnost, isto kada i Ljuljzim Peci, sadašnji ambasador Kosova u Švedsko, koji bi trebalo da bude izabran za oficira za vezu Prištine u Beogradu

Aktuelni šef pregovaračkog tima Vlade Srbije u tehničkom dijalogu s Prištinom Dejan Pavićević trebalo bi da bude imenovan za oficira za vezu Beograda u Prištini, saznaje Tanjug u krugovima bliskim kosovskoj vladi koji učestvuju u tehničkom dijalogu.

Oficir za vezu Prištine u Beogradu trebalo bi da bude Ljuljzim Peci, trenutno ambasador Kosova u Švedskoj, koga su vlasti u Prištini predložile za tu funkciju 23. januara.

On će, kako prenose prištinski mediji, na dužnost stupiti u martu, a tada bi trebalo da počne i mandat srpskog oficira za vezu u Prištini.

Pavićević je ranije danas izjavio da ne želi da spekuliše imenima budućeg oficira za vezu i najavio da će to biti poznato do kraja nedelje.

- Očekujemo da će javnost do kraja nedelje saznati ko će biti oficir za vezu. Ostalo je još da se dogovore neki tehnički detalji oko funkcionisanja samih oficira za vezu - rekao je Pavićević.

(Telegraf.rs/ Izvor: Tanjug)