BAJATOVIĆ: Služim svima kao vreća

- Krivac sam kad država hoće da vodi socijalnu politiku kroz cenu gasa, kroz privatizaciju. Nazivaju me državnim tajkunom, a samo sprovodim politiku Vlade. Ali svima koji sumnjaju kažem − tu sam - kaže prvi čovek "Srbijagasa"

Dušan Bajatović, prvi čovek "Srbijagasa" i potpredsednik SPS-a, govoreći o slučaju "Azotare" kaže da sve vreme radi u interesu države, i da mu je u ličnom interesu da sve malverzacije u "Azotari" budu istražene do kraja.

Govoreći o hapšenju njegovog zamenika, Bajatović kaže da ostavlja istražnim organima da utvrde da li je išta rađeno nezakonito.

- Prvo nije uhapšen moj zamenik, nego je priveden zastupnik državnog kapitala. Propalu "Azotaru" uspeli smo da stavimo na noge. Na istražnim organima je da utvrde da li je išta rađeno nezakonito i da potom postupci dobiju sudski epilog - kaže Bajatović u intervjuu za "Kurir".

Na pitanje da li se vodi istraga protiv njega, Bajatović tvrdi da nije pozvan ni na kakav informativni razgovor, a da se u "Srbijagasu" i svim ostalim firmama već duže vreme sve proverava.

Komentarišući spekulacije u medijima da je on sledeći za hapšenje u aferi "Azotara", potpredsednik SPS-a kaže da je ubeđen da je sve što je radio u interesu države.

- Ubeđen sam da je sve što sam radio i što radim u interesu države. Četiri godine služim kao vreća u koju svako stavlja šta hoće. Krivac sam kad država hoće da vodi socijalnu politiku kroz cenu gasa, kroz privatizaciju. Nazivaju me državnim tajkunom, a samo sprovodim politiku Vlade. Ali svima koji sumnjaju kažem − tu sam - kaže prvi čovek "Srbijagasa".

Govoređi o mahinacijama sa đubrivom i pšenicom u "Azotari", Bajatović tvrdi da zakon nije prekršen.

- U vezi sa regresiranim đubrivom tvrdim da do berze zakon nije prekršen. A šta je rađeno na berzi, to nije u mojoj nadležnosti. Nadam se da će slučaj "Azotare" biti istražen do kraja - kaže Bajatović.

(M. B. / Izvor: Kurir)