DS: Nismo na vlasti u Velikom Gradištu

- Demokratska stranka, iako je podržala smenu NS i SNS, a za šta su glasali i pojedini njihovi članovi, ne čini vlast u opštini - kaže prvi čovek DS-a u Velikom Gradištu Slađan Marković

Slađan Marković, predsednik OO Demokratske stranke Veliko Gradište, reagujući na tekst o smeni vlasti u Velikom Gradištu, istakao je da do promene vlasti 3. januara, na vanrednoj sednici, jeste došlo, ali vladajuću strukturu u opštini Veliko Gradište sada čine Socijalistička partija Srbije sa svojim koalicionim partnerima, GG Za selo i grad Dragan Milić – URS i jedan samostalni odbornik – ukupno 18 od 35 odbornika.

- Tvrdnja da i Demokratska stranka čini vlast je neistinita. Demokratska stranka, iako je podržala smenu NS-a i SNS-a, a za šta su, na opšte iznenađenje prisutnih, glasali i pojedini njihovi članovi, ne čini vlast u opštini. U opoziciji je, takođe, i SPO - rekao je Marković.

On dodaje da je Ljubica Nikolić, koja je izabrana za zamenicu predsednika opštine, nestranačka ličnost.

- Ona nije član ni DS-a niti bilo koje druge partije. Sednici nije prisustvovao nijedan novinar, te se nameće zaključak da je neistinite informacije plasirao neko iz sada već opozicionih struktura SNS-a ili NS-a - smatra Marković.

On negira da će u funkcionisanju lokalne vlasti biti ispoštovan "republički model vlasti".

- Navodi da su "sednici prisustvovali čelnici okružnih odbora socijalista i naprednjaka Milić Jovanović i Veroljub Arsić, koji su obornike SPS-a podsetili da i u Velikom Gradištu treba da se poštuje republički model vlasti", takođe, nisu tačni, što može dokazati i audio-vizuelni zapis sa zasedanja - navodi Marković u saopštenju koje je dostavljeno našoj redakciji.

(Telegraf.rs)