PREDSEDNIŠTVO SNS: Vlast iznad ličnih nesuglasica!

Posle više od tri sata završena je sednica vrha naprednjaka, na kojoj se raspravljalo o napadima koalicionih partnera i izjavi ministra finansija Mlađana Dinkića povodom imenovanja Saše Mirkovića za pomoćnika Milutina Mrkonjića, ali i o mnogim drugim temama

Predsedništvo SNS oko tri sata razmatralo je Dinkićevu izjavu o imenovanju estradnog menadžera za pomoćnika ministra, odnose u koaliciji i druge stranačke teme.

Sednica Predsedništva SNS,  održana je na zahtev ministarke Zorane Mihajlović kako bi se odlučilo kako da se odgovori na napade koalicionih partnera, a počela je u 11 časova.

- Predsedništvo SNS-a će narednih dana održati sednicu na kojoj će detaljno razmotriti rezoluciju o Kosmetu - najavio je član Predsedništva Igor Mirović.

- Predsedništvo SNS- nije se detaljno bavilo izjavom Mlađana Dinkića o postavljanju estradnog menadžera Saše Mirkovića za pomoćnika ministra saobraćaja - izjavio je Igor Mirović.

SNS, kako je rekao, ima korektne odnose sa koalicionim partnerima, a za tu stranku je najvažnije da se ostvaruju planovi vlade zbog čega je analiziran rad pojedinih ministara i ministarstava i zato "nije bilo reči o tako nevažnim stvarima".

- Razgovaralo se, ali ne na nivou koji bi bio značajan za ovaj dan. Svi partneri u vladi ponašaće se odgovorno. Zadatak vlade smo stavili kao prioritet u odnosu na lične nesuglasice - rekao je Mirović.

Na pitanje novinara da li stranka stoji iza izbora Mirković za pomoćnika ministra, Mirović nije odgovorio.

Naprednjaci su tražili odgovor na, kako su rekli, napade koalicionih partnera posle izbora estradnog menadžera na mesto pomoćnika ministra saobraćaja. Članovima Predsedništva o tome je govorio prvi čovek stranke Aleksandar Vučić.

Sednici Predsedništva prisustvuju predsednik stranke Aleksandar Vučić, ministri Nikola Selaković, Zorana Mihajlović, Milan Bačević, Goran Knežević, predsednik parlamenta Nebojša Stefanović, savetnik predsednika Srbije Marko Đurić i gradonačelnik Novog Sada Milan Vučević.

Kako saznaje naš portal, lider naprednjaka i prvi potpredsednik Vlade Srbije odložio je sve svoje današnje obaveze kako bi prisustvovao ovoj za naprednjake veoma važnoj sednici.

- Nikada nismo povlačili poteze koju su pravili štetu građanima i Srbiji. Sigurno nećemo dozvoliti da bilo ko na naš račun ubira političke poene. Predsednik Vučić će u subotu na sednici Predsedništva izneti svoje stavove u vezi sa slučajem koji pominjete i preporučiti naredne poteze - rekao je potpredsednik SNS i predsednik Skupštine Nebojša Stefanović za "Novosti".

Stefanović je izjavio da će Vučić na sednici Predsedništva izneti stavove u vezi Dinkića i preporučiti naredne poteze, ali je potvrdio da odnos prema koalicionim partnerima nije jedina tema sednice, jer kao najveća partija imaju i mnogo drugih važnih pitanja koje treba rešavati.

Jadranka Joksimović rekla je da ne vidi neku veliku dramu oko toga, ali, u svakom slučaju, "sve treba raspraviti".

(D. Z.)