VELIKO GRADIŠTE: Naprednjaci izgubili vlast

Novu skupštinsku većinu čine Grupa građana "Za selo i grad", SPS-om i DS-om, a ona broji 23 od ukupno 35 odbornika

Srpska napredna stranka i Nova Srbija više nisu na vlasti u Velikom Gradištu, jer im je koalicioni partner, Grupa građana "Dragan Milić - Za selo i grad", "okrenula leđa" i udružila se sa Socijalističkom partijom Srbije i Demokratskom strankom. Novu koaliciju sada čine 23 odbornika, od ukupno 35, koliko ih ima u lokalnom parlamentu.

Do formiranja nove skupštinske većine došlo je na vanrednoj sednici Skupštine opštine, koja je sazvana na zahtev 12 odbornika SPS-a i SPO, sa ciljem da se SNS i NS isključe iz vlasti. Na istoj sednici, za novog predsednika Skupštine opštine, umesto Branislavke Šulović iz Nove Srbije, izabran je socijalista Tomislav Ivanović. Dragan Milić (URS) ostao je na funkciji predsednika opštine, dok je za njegovog zamenika izabrana Ljubica Nikolić, član Demokratske stranke.

Do promena je došlo i u Opštinskom veću, koje sada čini pet članova iz koalicije oko SPS-a, četiri iz URS-GG "Za selo i grad" i dva člana Demokratske stranke. Skupštinskoj sednici prisustvovali su i čelnici okružnih odbora socijalista i naprednjaka, Milić Jovanović i Veroljub Arsić, koji su obornike SPS-a podsetili da i u Velikom Gradištu treba da se poštuje republički model vlasti.

Međutim, socijalisti se na ovo nisu obazirali, pa se očekuje da će od vrha svoje stranke snositi određene sankcije. Novu vladajuću koaliciju u Velikom Gradištu sada čine URS-Grupa građana "Dragan Milić - Za selo i grad", SPS i DS, dok su SNS i NS prešli u opoziciju.

(D. K.)