BIVŠI GRADONAČELNIK NIŠA: Nisam uhapšen, na fakultetu sam i radim!

Miloš Simonović, šef niških demokrata, najavio je krivične prijave protiv svih medija koji su tendeciozno preneli vest o njegovom privođenju zbog ugovora s avio-kompanijom "Vind džet"

Demokratska stranka u Nišu poručuje da predsednik Gradskog odbora DS i bivši gradonačelnik Miloš Simonović nije priveden i da se nalazi na svom radnom mestu, na Mašinskom fakultetu u Nišu.

Pojedini mediji su jutros objavili da je bivši gradonačelnik Niša danas pozvan na informativni razgovor, što je on u demantovao.

- Nisam uhapšen. Na fakultetu sam i obavljam redovne aktivnosti - rekao je Simonović, koji je magistar na Mašinskom fakultetu u Nišu.

Portparol niškog DS-a Dragana Stojanović Krstić je na konferenciji za novinare, na pitanje da li je Simonović, koji je i član Predsedništva DS, ipak bio jutros u Policijskoj upravi u svojstvu građanina, kako tvrde mediji, rekla da politička partija nije mesto za postavljanja takvih pitanja i da o tome mogu da govore istražni organi ili sam Simonović.

Ona je najavila da će Simonović protiv svih medija koji su tendeciozno preneli vest o njegovom privođenju zbog ugovora sa italijanskom avio-kompanijom "Vind džet" podneti krivične prijave. Stojanović Krstić je rekla da je tačno da se po ko zna koji put otvara pitanje "Vind džeta" i navodno spornog ugovora sa tom kompanijom.

- Više javno tužilaštvo u Nišu odbacilo je prethodne krivične prijave, a pitanje ugovora sa "Vind džetom" otvara se ponovo podnošenjem nove krivične prijave N. N. lica, koja je potpisana sa Laufer - navela je Stojanović Krstić.

Ona je napomenula da su radnu grupu, koja je odlučivala o zaključivanju ugovora, činila tri predstavnika koji su i sada u aktuelnoj niškoj vlasti, ne želeći da navede njihova imena.

(Telegraf.rs / Tanjug)