SNS: Zašto je "biznismen Jovanović" nervozan?

- Mi, srpski naprednjaci, pitamo Čedomira Jovanovića zbog čega već izvesno vreme, tačnije od srede, kada je uhapšen Miroslav Mišković, ispoljava nervozu i histeriju. Želimo da ga pitamo da nije možda Miroslav Mišković osoba koja se krije iza njegovih izjava, kritika i saopštenja - saopštila je Srpska napredna stranka

Srpska napredna stranka "pozdravila" je zalaganje "istaknutog biznismena i predsednika kompanije "Fidelinka" Čedomira Jovanovića da se istraži ko su političari koje je potplaćivao Miroslav Mišković, i pita da nije možda Mišković osoba koja se krije iza Jovanovićevih izjava i saopštenja.

- Mi, srpski naprednjaci, pitamo Čedomira Jovanovića zbog čega već izvesno vreme, tačnije od srede, kada je uhapšen Miroslav Mišković, ispoljava nervozu i histeriju. Želimo da ga pitamo i da nije možda Miroslav Mišković osoba koja se krije iza njegovih izjava, kritika i saopštenja - navodi SNS.

SNS poručuje Jovanoviću da će "svaki pokušaj napada na beskompromisnu borbu protiv korupcije, čiji je cilj da se zaustavi bogaćenje privilegovanih preko grbače naroda i od Srbije konačno stvori normalna i uređena zemlja, i sada i u budućnosti, biti osuđen na neuspeh". Kako se ističe u saopštenju, SNS zahteva da nadležni državni organi najhitnije ispitaju sve slučajeve povezanosti Miroslava Miškovića sa političarima i da se javnost o tome što pre obavesti.

Ranije danas, predsednik LDP Čedomir Jovanović pozvao je prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića da jasno kaže ko je taj ko prima novac od Miškovića i koje su se stranke ilegalno finansirale na taj način, najavljujući da će LDP tražiti formiranje Anketnog odbora koji mora da rasvetli pozadinu Vučićeve izjave.

Nakon toga je reagovala SNS, saopštavajući da se nada da će nadležni državni organi proveriti "zašto je istaknuti biznismen Jovanović pre nekoliko godina bio najoštriji kritičar Miroslava Miškovića, a nekoliko meseci kasnije njegov najveći pobornik".

- Šta se to dogodilo da je biznismen Jovanović promenio svoj stav i mišljenje, da li mu se svideo šarmantni nastup Miroslava Miškovića, njegova frizura ili nešto što biznismen Jovanović najviše voli, a to su pare - pitao je SNS u saopštenju.

(M. S. / Tanjug)