ODMAZDA Hrvati tukli Srbe u Splitu, Mostaru i Vukovaru!

U Splitu napadnuti naši ljudi koji su slavili Svetog Savu, u Mostaru palicama istučena dvojica momaka iz Nevesinja, u Vukovaru demoliran kafić u kome su Srbi proslavljali punoletstvo sina

Grupa razočaranih navijača hrvatske rukometne reprezentacije napala je sinoć  u Splitu Srbe, koji su se okupili u prostorijama srpske zajednice kako bi proslavili slavu Svetog Savu!

"Dobiše vaši", rekao je jedan od napadača, odmah sa ulaza. On je bio u društvu trojice huligana, a svi su bili maskirani kapuljačama. Prvi se na udaru našao Predrag B, koji je za portal Index.hr prokomentarisao incident.

"Možda i nisu bili besni na Srbe, možda im je zasmetalo što su izgubili na kladionici", rekao je Predrag B.

 On je dobio udarac u glavu, a onda su napadači pokušali da ga izudaraju rukama i išutiraju, ali su prijatelji uspeli da spreče dalju tuču. Predrag se izvukao bez težih povreda, pa nije ni tražio lekarsku pomoć.

Isfrustrirani zbog poraza u Beogradu, napadači su uleteli u prostor zajednice splitskih Srba i porazbijali sve što im se našlo na putu - računar, štampač, monitor... Policija je procenila da je načinjena šteta od dve hiljade kuna.

I dok je trajalo slavlje u Srbiji, ali i u celoj Republici Srpskoj posle pobede srpskih rukometaša nad Hrvatskom, u drugom delu BiH, Federaciji Bosne i Hercegovine, Srbi su opet bili meta.

Ozlojeđeni hrvatski navijači pretukli su M.Š. (1985.) i M.V. (1987.) iz Nevesinja. Njih su u Mostaru nepoznati huligani istukli palicama dok su se nalazili u svom automobilu. Zadobili su ozlede glave, pa im je ukazana lekarska pomoć u Centru urgentne medicine Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru.

Policija u ovom gradu istražuje okolnosti pod kojima je došlo do još jednog huliganskog ispada prema Srbima samo zbog nacionalne pripadnosti.

Konačno, incidenata je bilo i u Vukovaru, gde su huligani nakon utakmice gađali kamenjem zgradu Samostalne demokratske srpske stranke, demolirali kafić u kome je srpska porodica proslavljala punolestvo sina, te napali policijaca koji je lakše povređen.

(Telegraf.rs / Index.r / Tportal.hr)