DAČIĆ: Pričaću s Haradinajem ako moram!

- Da sam u ratu sreo Tačija i Haradinaja, ja bih ih ubio ili uhapsio! Baš kao što bi i oni mene. Međutim, rat je prošao i mi sada moramo maksimalno da zaštitimo nacionalni i državni interes - kaže premijer

Premijer Ivica Dačić rekao je da, uprkos strašnom haškom poniženju, vlast u Beogradu mora da nastavi pregovore sa Prištinom i da će, ako se bude moralo, razgovarati i s Ramušem Haradinajem.

- Već sam razgovarao s Tačijem, a ako se bude moralo, razgovaraću i s Haradinajem - kaže Dačić, i napominje da moćnici koji stoje iza oslobađajuće presude Haradinaju i Gotovini upravo žele da ispovociraju Srbiju na "nepromišljene poteze".

- Oni koji misle dobro Srbiji upravo priželjkuju da prekinemo pregovore s Prištinom kako bi mogli ponovo da nas optuže za sve. Mi na tu provokaciju ne smemo da nasednemo. Moramo, pre svega, da gledamo svoj interes, a on sigurno nije da ponovo zapadnemo u samoizolaciju - naglašava Dačić.

Predsednik Vlade ponavlja da je rat završen i da Srbi ne smeju da nastavljaju sa praksom da "najveće bitke gube u miru".

- Već sam rekao, da sam u ratu sreo Tačija i Haradinaja, ja bih ih ubio ili uhapsio. Baš kao što bi oni mene. Ali, rat je prošao i mi sada moramo maksimalno da zaštitimo nacionalni i državni interes - ističe Dačić.

(I. M. / Izvor: Informer)