BEŽANIJA: Funkcioneri iz Niša napustili LDP!

Nišlije se na taj potez odlučile zbog nedostatka demokratije u partiji Čedomira Jovanovića

Funkcioneri LDP-a iz Niša, koji su podneli ostavke i napustili tu partiju, saopštili su danas da su se na takav čin odlučili zbog "nedostatka demokratije u sopstvenoj partiji".

Potpredsednik LDP-a prof. dr Nebojša Ranđelović, koji je podneo ostavku na tu funkciju i ostavku na članstvo u LDP-u, rekao je da su se sve odluke donosile u "kabinetu predsednika Čedomira Jovanovića uz prisustvo još nekoliko ljudi".

- Ja sam uzrok što ostavke nisu podnete mnogo ranije, jer sam pokušao da sve probleme rešimo unutar partije i sa stranačkim organima - kazao je Ranđelović i dodao da je, umesto otvaranja rasprave o problemima, doživeo uvrede na sednici Predsedništva krajem prošle sedmice i da je tu sednicu posle toga napustio.

On je pročitao pismo narodne poslanice Sanje Jeftić Branković koja je podržala svoje kolege i koja je saopštila da će u republičkom parlamentu delovati kao nezavisni poslanik.

Ostavku na funkcije podneli su gradski menadžer LDP-a i član Predsedništva stranke Predrag Jelenković, kao i nekoliko članova Glavnog odbora LDP-a.

Jelenković je rekao da je niški odbor prvi postavio pitanje kako je moguće da lista u Beogradu, koju predvodi predsednik stranke, ne pređe cenzus.

- Od tada je krenula lavina i vrhunac je "marginalizacija Niša" i pretvaranje LDP-a u beogradsku partiju - kazao je on i naveo da je sednica Gradskog odbora, na kojoj su podnete ostavke, održana sinoć.

Jelenković je kazao da je Niš tražio da lider stranke dođe i razgovara sa članovima Gradskog odbora, ali da je dobio odgovor da će doći sa svim članovima Predsedništva, što je, prema rečima Jelenkovića, bio znak da bi moglo doći i do raspuštanja niškog odbora.

- Ne mogu da dopustim nekima to zadovoljstvo da smenjuju mene i druge, koji su uložili veliki trud kako bi se na svakim izborima beležio sve bolji i bolji razultat - kazao je on.

Grupa funkcionera iz Niša koja je napustila LDP saopštila je da taj čin ne treba povezivati sa istupanjem Zorana Živkovića iz Demokratske stranke.

- Ovo je zemlja Srbija, sve je moguće - istakao je Ranđelović odgovarajući na pitanje novinara da li bi u LDP mogli da dođu neki funkcioneri niškog DS-a posle promena na čelu te partije i preuzmu vođenje niškog LDP-a.

Jelenković je rekao da će odbornici LDP-a, koji su podneli ostavke na članstvo u partiji, nastaviti da u Skupštini grada deluju kao nezavisni narodni predstavnici.

(Telegraf.rs / Tanjug)