LDP: Borimo se protiv diktature SNS!

- Od borbe protiv korupcije napravili su uzurpaciju vlasti, pošto ne postoji nijedna demokratski uređena zemlja u kojoj je lider stranke istovremeno i prvi operativac svih službi bezbednosti, policajac, tužilac i sudija - kaže se u saopštenju partije Čedomira Jovanovića

Liberalno-demokratska partija saopštila je danas da će se još snažnije boriti protiv diktature SNS, a potpredsednika naprednjaka Nebojšu Stefanovića pozvala je da "ispita sve što želi".

LDP je reagovao na Stefanovićevu izjavu da postoje mnogi kojima se neće svideti to što će se otkriti velike korupcionaške afere. Stefanović je naveo da je lider LDP Čedomir Jovanović svojevremeno optuživao neke tajkune za monopol i korupciju, a sada je "naglo zanemeo".

Kako je saopšteno iz ove stranke, LDP ponovo poziva Stefanovića, potpredsednika stranke koja je, kako tvrde, zasela Srbiji na kičmu i teroriše zemlju najavljujući hapšenja, istrage i optužnice, da ispita sve što želi i da prestane bezočno da laže pokušavajući da se obračuna sa LDP, jedinom strankom koja iznosi političku kritiku njegovog režima.

- Tražimo da se usvoje pravi i oštri antikorupcijski zakoni, predlažemo da se donese zakon o ispitivanju porekla imovine političara i da svi, a prvo oni koji su vlast u zemlji, pokažu poreklo onoga što imaju - piše u saopštenju LDP.

SNS i Stefanović od predloga LDP panično beže i sakrivaju se iza terora koji sprovode, postupajući onako kako su naučili u vreme dok su nosili bedževe haških optuženika. Nismo naivni da verujemo u privatne ratove naprednjaka koje navodno vode protiv onih koje pozivaju u socijalne i privredne savete i koji su najradije viđeni gosti na prijemima Tomislava Nikolića. Od borbe protiv korupcije napravili su uzurpaciju vlasti, pošto ne postoji nijedna demokratski uređena zemlja u kojoj je lider stranke istovremeno i prvi operativac svih službi bezbednosti, policajac, tužilac i sudija - saopšteno je iz LDP.

- Stefanović je najgori predsednik parlamenta u Srbiji posle Miloševićevog vremena, a Skupštinu je pretvorio u marginalnu ispostavu svoje stranke. Skupština gotovo i ne zaseda, a Stefanović u njoj gostuje isključivo kako bi povremeno sebe ubedio da predstavlja nekakvu vlast. LDP to ponižavanje parlamenta neće dozvoliti ni Stefanoviću, ni onima koji ga koriste. Srbiju su pretvorili u razorenu zemlju, dovršavajući posle 20 godina politiku uništavanja svega oko sebe i guranja naroda u sukobe, front i zbeg - kažu iz LDP.

(Telegraf.rs)