Fon der Lajen doputovala u posetu Srbiji, predsednik Vučić je dočekao na aerodromu: "Dobro nam došli"

M. L.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug/AP/Armin Durgut

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen doputovala je danas u dvodnevnu posetu Srbiji, a na aerodromu Nikola Tesla dočekao ju je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Dobro nam došli u Srbiju, poštovana predsednice Evropske komisije Ursula fon der Lajen. Velika mi je čast što ponovo možemo da vas ugostimo u našoj zemlji i još veće zadovoljstvo što možemo da Vam pokažemo napredak koji je Srbija ostvarila od Vaše prethodne posete", naveo je predsednik Vučić na Instagramu.

On je dodao da ga sa Fon der Lajen očekuju važni razgovori o odnosima Srbije i EU, napretku Srbije na evropskom putu i mogućnostima koje naša zemlja želi da iskoristi kada je reč o novom momentumu u procesu proširenja.

"Hvala Vam na dosadašnjem ličnom angažmanu i podršci Srbiji. Osećajte se ovde kao kod svoje kuće", naveo je Vučić.

Fon der Lajen će danas i sutra boraviti u radnoj poseti Srbiji, gde će je ugostiti predsednik Vučić, a ispred Palate ''Srbija'' za nju će biti priređen svečani doček. Prema programu posete, Vučić i Fon der Lajen danas u 13 časova će posetiti HTEC grupu i prisustvovati predstavljanju projekata finansiranih kroz IPA projekte i EBRD, najavljeno je ranije iz Predsedništva.

U 13.35 časova predviđena je ceremonija svečanog dočeka ispred Palate ''Srbija'', posle čega će uslediti tet-a-tet razgovor Vučića i predsednice Evropske komisije. Nakon toga biće održani i plenarni razgovori delegacija Republike Srbije i Evropske unije koje će predvoditi Vučić i Fon der Lajen, a zatim slede njihove izjave za medije.

Iz Brisela je ranije najavljeno da do posete Fon der Lajen Zapadnom Balkanu dolazi u važnom kontekstu proširenja, kao i da će fokus biti na procesu proširenja i planovima rasta koji su od ključnog značaja za partnere sa Zapadnog Balkana.

(Telegraf.rs/Tanjug)