Đurić se sastao sa pomoćnicom generalnog sekretara UN Ivanom Živković

M. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić se sastao sa Ivanom Živković, pomoćnicom generalnog sekretara UN, pomoćnicom administratora Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i direktorkom UNDP Eurasia.

"Ponovo sam istakao odličnu dugoročnu saradnju Srbije sa UNDP i naglasio kako je UNDPSerbia značajno doprineo razvoju naše zemlje i poboljšanju rada naših institucija", napisao je Đurić na svom nalogu na društvenoj mreži X.

UNDP Eurasia je regionalna kancelarija UNDP koja se fokusira na zemlje u Istočnoj Evropi i Centralnoj Aziji.

Cilj UNDP Eurasia je da podrži održivi razvoj, smanjenje siromaštva, unapređenje vladavine i jačanje ljudskih prava u ovom regionu.

UNDP Eurasia sarađuje sa vladama, civilnim društvom i drugim partnerima kako bi razvila i implementirala projekte koji odgovaraju specifičnim potrebama i izazovima zemalja u toj oblasti.

U Beogradu je danas obeležena 79. godišnjica osnivanja Ujedinjenih nacija, a Đurić je ranije danas u obraćanju na svečanosti pod nazivom "YoUNg Futures" istakao da su UN 79 godina služile kao kamen temeljac međunarodnih odnosa, oblikujući savremeni svetski poredak i negujući mir, dijalog i saradnju.

(Telegraf.rs/Tanjug)