Vučić primio akreditivna pisma novog ambasadora Holandije Martajna Elhersma

E. K.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma novog ambasadora Holandije u Srbiji Martajna Elhersma i sa njim razgovarao o aktuelnim političkim kretanjima u regionu.

Vučić je poželeo novom ambasadoru dobrodošlicu i uspeh tokom obavljanja dužnosti.

Predsednik je na Instagramu naveo da je novog ambasadora Holandije obavestio o planovima Srbije za snažan ekonomski napredak i inicijativama naše zemlje koje za glavni cilj imaju očuvanje mira, stabilnosti i opšteg napretka na Zapadnom Balkanu.

"Istakao sam interes Srbije za produbljivanjem ukupnih odnosa sa Holadnijom, sa posebnim naglaskom na holandske investicije u neke od ključnih projekata u Srbiji. Poznata po inovacijama i naprednim tehnologijama, Holandija može da nam ponudi dragocena iskustva u oblastima kao što su zaštita životne sredine, poljoprivreda, održiva infrastruktura i energetska efikasnost", istakao je Vučić.

Prema njegovim rečima, saradnja u ovim domenima ne samo da može da donese veliku uzajamnu korist, već bi doprinela i unapređenju kvaliteta života građana.

"Zahvalio sam na podršci Holandije na evropskom putu Srbije i izrazio spremnost na jačanje saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa", rekao je Vučić.

On je dodao da mu je ambasador Holandije preneo pozdrave holandskog kralja Vilema Aleksandera.

(Telegraf.rs/Tanjug)