Vučić primio akreditivna pisma novoizabrane ambasadorke Kanade

E. K.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma novoizabrane ambasadorke Kanade u Srbiji Mišel Kameron sa kojom je, kako je rekao, razgovarao brojnim novim potencijalima za saradnju, kao i o aktuelnim političkim pitanjima.

Kako je objavljeno na instagramu predsednika @budućnostsrbijeav, Vučić je novoj ambasadorki poželeo mnogo uspeha tokom mandata u Srbiji.

"Detaljnije sam upoznao uvaženu sagovornicu sa prilikama na Zapadnom Balkanu, izrazivši uverenje da ujedinjenim naporima možemo da doprinesemo snažnijem regionalnom povezivanju i održivoj stabilnosti na korist svih građana i zajedničkog napretka", naveo je Vučić.

Vučić je takođe rekao da je izrazio spremnost za unapređenje sveobuhvatne saradnje sa Kanadom, pogotovo imajući u vidu investicije u velike projekte u oblastima infrastrukture, energetike i zaštite životne sredine.

"Naglasio sam našu želju da odnose intenziviramo, ne samo u sferama politike i ekonomije, već i kroz jačanje kulturnih veza koje bi dodatno obogatile naše odnose. Brojna dijaspora srpskog porekla koja živi u Kanadi igra ključnu ulogu u ovom procesu, služeći kao jedinstveni most između naše dve zemlje", istakao je Vučić.

(Telegraf.rs/Tanjug)