Politički zemljotres u Bajinoj Bašti: Sutra hitna sednica

E. K.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Screenshot/Youtube/Nenad Marić

Predsednica opštine Bajina Bašta, Vesna Đurić, podnela je neopozivu ostavku na tu funkciju, pa je iz tog razloga sazvana vanredna sednica Skupštine opštine na kojoj je konstatovan prestanak funkcije predsednici opštine, pa potom i prestanak mandata zameniku predsednika opštine i članovima Opštinskog veća.

Nova sednica Skupštine opštine biće održana u petak 18. oktobra na kojoj će biti izabran novi predsednik opštine, zamenik predsednika i članovi Opštinskog veća.

Foto: RINA

U isto vreme u skladu sa Statutom Srpske napredne stranke i odlukom predsednika stranke, Miloša Vučevića, za poverenika Opštinskog odbora SNS Bajina Bašta imenovan je Milenko Ordagić.

U saradnji sa stranačkim rukovodstvom radiće se na postizanju još boljih rezultata koji će biti na korist svih građana Bajine Bašte. Sigurni smo da su Ordagićeva izuzetna energija, organizacione sposobnosti i iskustvo odličan izbor za sprovođenje državotvorne politike koju je uspostavio predsednik Aleksandar Vučić”, potvrđeno je za RINU u OO SNS u Bajinoj Bašti.

Inače, od septembra 2020. godine, Vesna Đurić obavljala je funkciju predsednice opštine i tada je dobila poverenje svih odbornika, što je prava retkost.

Najodgovorniju funkciju u lokalnoj samoupravi Đurićeva je obavljala u dva mandata, a tokom osam godina pre izbora za predsednicu opštine bila je odbornica a potom i predsednica lokalnog parlamenta.

(Telegraf.rs/RINA)