Porodica ubice srpskog policajca tuži Kurtija: Kipte od besa zbog poteza albanskih zvaničnika

J. V.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: MUP

Advokat porodice Fatona Hajrizija, kojeg je 19. jula likvidirala srpska policija, nakon što je ubio jednog policajca, a drugog ranio, najavio je da će Osnovnom sudu u Prištini podneti tužbe i krivične prijave protiv javnih funkcionera koji su prema njemu koristili jezik mržnje, piše Koha.

Đini je rekao da će tužiti premijera Aljbina Kurtija, njegovog zamenika Besnika Bisljimija, ministarku pravde Aljbuljene Hadžiu i poslanika Arbera Redžu za korišćenje neetičkih i uvredljivih izraza prema porodici Hajziri.

"Sutra ćemo Osnovnom sudu u Prištini predati tužbe i krivične prijave protiv javnih funkcionera koji su koristili uvrede i govor mržnje prema Fatonu Hajriziju zbog korišćenja uvredljivih izraza, poput kriminalac. Upravo to nas je nateralo da nastavimo sa tužbama za klevetu i uvredu. Zamenik premijera Besnik Bisljimi, kao i premijer, i ministarka pravde, koristili su neetičke i uvredljive izraze prema porodici Hajrizi“, rekao je Đini.

Hajrizi je 6. Jula pobegao iz zatvora Smrekvonica u Vučitrnu, a 19. jula 2024. ubijen je u Loznici, blizu granice između Srbije i Bosne.

Njegovo telo vraćeno je na Kosovo 9. avgusta, a dva dana kasnije je sahranjen u Srbici.

(Telegraf.rs / Kosovo online)