Vučić Bin Zajedu: Pomogli ste Srbiji da ostvari svoje snove, Srbija je vaš drugi dom

S. Ž.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučić Bin Zajedu: Pomogli ste Srbiji da ostvari svoje snove, Srbija je vaš drugi dom

Foto: TANJUG/ PREDSEDNIŠTVO SRBIJE/ DIMITRIJE GOLL/ nr

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, nakon sastanka sa predsednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) Mohamedom bin Zajedom al Nahjanom u Beogradu da se nada da će se nivo saradnje Srbije i UAE povećati u različitim oblastima i da će ona biti unapređena u različitim društvenim sferama.

Vučić je Bin Zajedu, koji boravi u radnoj poseti Srbiji, zahvalio na svemu što je u prethodnom periodu uradio za našu državu i narod, navodeći da je Srbija "drugi dom" Bin Zajedu i ističući njihovu dugogodišnju saradnju i lično prijateljstvo.

Predsednik Srbije je dodao da veruje da je jedini predsednik na svetu koji poznaje sve saradnike Bin Zajeda i da ih je sreo desetine puta.

"Kada smo započinjali neke od projekata o kojima sam sanjao, o kojima smo mi kao narod, kao država sanjali u prošlosti, vi ste nam pomagali da ostvarimo svoje snove", naglasio je Vučić.

Naveo je da je Bin Zajed takođe bio od pomoći kada je Srbija imala finansijskih problema, u periodu 2014, 2015, 2016. godine i kasnije tokom kovid krize i istakao da on i srpski narod to nikada neće zaboraviti.

Vučić je naglasio da je "prijatelj u nevolji pravi prijatelj" i da ne bi želeo da Bin Zajeda dovodi u tešku poziciju govoreći o tome da je bio od pomoći Srbiji "čak i mnogim politički teškim situacijama".

"Hvala vam još jednom što ste nas počastvovali (posetom). Veoma sam privilegovan, duboko dirnut vašom posetom i nadamo se da ćete sledeći put više vremena provoditi u Srbiji. Nedostajali ste nam. Prošlo je mnogo vremena da niste posetili našu zemlju i još jednom hvala, hvala vam puno, i osećajte se kao kod kuće, dragi brate", rekao je predsednik Vučić.

(Telegraf.rs/Tanjug)