Sastali se Vulin i Li Ming: Čelični prijatelji dele zajedničku budućnost

N. S.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Telegraf.rs

Potpredsednik Vlade Aleksandar Vulin i ambasador Kine Li Ming sastali se danas u Kineskom kulturnom centru i poručili da Srbija i Kina, čelični prijatelji, dele zajedničku budućnost.

Vulin je zahvalio Narodnoj Republici Kini na poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije, istakavši da Srbija čvrsto podržava celovitost i politiku "Jedne Kine", saopštila je Vlada Srbije.

Foto: Telegraf.rs

"Srbija je beskrajno zahvalna NR Kini i njenom lideru Si Đinpingu zbog podrške Srbiji u međunarodnim institucijama i zbog glasanja protiv sramne rezolucije o Srebrenici u UN", kazao je Vulin.

On je istakao da je srpsko-kinesko čelično prijateljstvo iskovano u najtežim vremenima, kao i da je snažno lično prijateljstvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Kine Si Đinpinga dodatno učvrstilo čelično prijateljstvo dve zemlje.

"Velelepni Kineski kulturni centar simbol je našeg čeličnog prijateljstva, ali je i simbol pobede života i slobode. Srbija nikada neće zaboraviti da je Kineski kulturni centar iznikao na zgarištu ambasade Kine koju su 7. maja 1999. godine NATO snage bombardovale tokom agresije na Srbiju. Nikada nećemo zaboraviti žrtvu kineskih državljana koji su umirali zajedno sa nama tokom strašne NATO agresije, poslednjeg nekažnjenog zločina u 20. veku. Mi smo čelični prijatelji koji imaju zajedničku prošlost i dele zajedničku budućnost", poručio je Vulin.

Ambasador Li Ming istakao je da je Aleksandar Vulin veliki i važan prijatelj Kine, kao i da je dao veliki doprinos u jačanju čeličnog prijateljstva Srbije i Kine.

Njih dvojica su razgovarali i o bilateralnoj saradnji Srbije i Kine.

(Telegraf.rs/Tanjug)