Predsednik Vučić iz Njujorka: Razgovarao sam sa Ilonom Maskom, znao je sve o Srbiji

M. L.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Printskrin: Tanjug

Predsednik Aleksandar Vučić obratio se javnosti Srbije iz Njujorka gde sinoć bio govornik na 79. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

- Bilo je mnogo sastanaka, važnih sastanaka. Razgovarao sam sa predsednicima više afričkih zemalja, što je od izuzetne važnosti za našu zemlju - napomenuo je na početku i dodao:

- Očekujemo predsednika Angole u januaru ili februaru. Nastaviću sa dodelom odlikovanja danas i sutra pre nego što poletimo. Tu možemo mnogo dobrih stvari za političku i ekonomsku saradnju da uradimo. Zahvalan sam prijateljima iz Kine na čeličnom prijateljstvu. Razgovarao sam sa predsednikom Irana o svim problemima, kako na Bliskom istoku tako i našim problemima. Hvala na podržavanju teritorijalnog integriteta Srbije - istakao je Vučić.

Vučić je ispričao i da je razgovarao sa Ilonom Maskom.

- Čovek je znao o Srbiji sve, mnogo više nego što sam očekivao. Razgovarao sam i sa direktorom Amazona koji će da prošire akcije u Srbiji.

Predsednik je istakao da je zadovoljan svojim obraćanjem pred skupštinom UN.

- Niko nije mogao da mi kaže da sam rekao nešto neistinito. Najsrećniji sam što sam govorio istinu i ono što srpski narod i građani Srbije osećaju - rekao je on.

Vučić je u svom sinoćnjem govoru imao brojne važne poruke. "Mir je danas važniji od svega, ali niko ne vidi mir kao značajnu vrednost. Nasuprot tome, svi veliki, pravdajući svoje velike politike, govore o pravednom miru, što znači da bi oni trebalo da pobede, a da bi drugi trebalo ne samo da izgube, nego i da budu potpuno uništeni. Svi akteri, bez izuzetka, pozvaće se na norme međunarodnog prava koje idu njima u prilog, a namerno će zaboravljati šta su radili i šta i danas rade. Na to će ih podsetiti drugi veliki, koji će, takođe, da zaborave sva ta nedela, ali će, ipak, da pronađu beskrajna kršenja međunarodnog prava u slučaju prvih", kazao je između ostalog predsednik.

(Telegraf.rs)