Vučić sa predsednikom Konga: Srbija je posvećena jačanju saradnje sa zemljama Afrike

N. S.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je imao prijateljski i otvoren razgovor sa predsednikom Konga Feliksom Čisekedijem Čilombom o aktuelnim globalnim dešavanjima, potrebi za očuvanjem multilateralizma u svetu, kao i da je susret iskoristio da Kongu zahvali na podršci teritorojianom integritetu i pozicijama Srbije u međunarodnoj areni.

"Izrazio sam zahvalnost tradicionalno prijateljskoj Republici Kongo na principijelnoj podršci teritorijalnom integritetu Srbije i našim pozicijama u međunarodnoj areni, a u cilju zaštite našeg naroda, međunarodnog prava i pravde", naveo je Vučić na instagram nalogu budućnostsrbijeav.

Srbija je, kako je naglasio, istinski posvećena nastavku jačanja saradnje i solidarnosti sa zemljama afričkog kontinenta, sa kojima pored zajedničkih vizija slobode i nezavisnosti, delimo i interes za realizacijom ogromnog potencijala u privrednoj saradnji.

Vučić je dodao i da je iskoristio priliku da pozove predsednika Konga da ponovo poseti Srbiju i da zajedno nastave rad na jačanju odnosa naše dve zemlje i dva naroda.

Vučić se sa predsednikom DR Kongo Feliksom Čisekedijem Čilombom sastao tokom zasedanja 79. Generalne skupštine UN.

(Telegraf.rs/Tanjug)