Vučić: Zahvalio sam Kipru na podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije

Đ. Đ.
Vreme čitanja: oko 1 min.
PrinTskrin: Pink Tv

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Kipra Nikosom Hristodulidisom u Njujorku.

"Srdačan susret sa Nikosom Hristodulidisom. Razmenili smo mišljenja o aktuelnoj geopolitičkoj situaciji i značaju UN, kao i o doprinosu koji sve zemlje članice mogu da daju u pronalaženju rešenja za postojeće izazove. Zahvalio sam Kipru na podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije istakavši da naša zemlja, poštujući povelju UN i međunarodno javno pravo, daje punu podršku suverenitetu Kipra", napisao je Vučić na svom Instagram nalogu.

Dodao je da je govorio i o složenoj situaciji u Autonomnoj pokrajini Kosovo i Metohija i zahvalio Kipru na nedvosmislenoj podršci našoj zemlji na putu ka EU.

"Saglasili smo se da je 79 zasedanje GSUN odlična prilika da se svetski lideri sastanu i razgovaraju o globalnim problemima sa kojima se svi susrećemo. Iskoristio sam priliku da pozovem predsednika Hristodulidisa da poseti Srbiju, čime bi nam učinio ogromnu čast i dao novi zamah našim sveukupnim odnosima", poručio je Vučić.

Prethodno, Vučić je razgovarao sa generalnim direktorom kompanije "Filip Moris" Jacekom Olčakom.

Kasnije, tokom dana Vučić će dodeliti odlikovanje stalnom predstavniku Rusije pri Ujedinjenim nacijama Vasiliju Nebenzji.

U narednim danima, predsednik Vučić dodeliće odlikovanja svima onima koji su pomogli Srbiji po pitanju rezolucije o Srebrenici.

(Telegraf.rs/Tanjug)