Oglasio se Vučić povodom hapšenja Trifunovića u Hrvatskoj: Zahtevam da se ponašaju racionalno i puste ga

N. S.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se danas na svom Instagram profilu nakon vesti da je juče u Hrvatskoj uhapšen srpski glumac Sergej Trifunović. Vučić je zamolio predstavnike vlasti u Hrvatskoj da glumca što pre puste na slobodu.

"Pre nekoliko dana videli smo opštu hajku protiv države Srbije organizovanu spolja i iznutra samo zato što je jedna estradna umetnica iz Hrvatske zadržana više desetina minuta na graničnom prelazu. Nije pritvarana, nije hapšena i nije maltretirana. Isti ti iznutra i spolja ćutali su kada je advokat Berić iz Beograda bio utamničen na 15 dana samo zbog nekakve pesme objavljene na njegovom ličnom Fejsbuk profilu. Juče je priveden i uhapšen i daleko od graničnog prelaza odveden Sergej Trifunović, čovek koji je moj politički protivnik, osnivač Pokreta slobodnih građana, ali i građanin Srbije državljanin naše zemlje uhapšen je a da niko nije dobro razumeo zbog čega", rekao je predsednik Vučić, a onda se obratio hrvatskim vlastima.

"Pre svega zahtevam od predstavnika vlasti u Srbiji da svim diplomatskim kanalima pokušaju da se izbore za pravdu i da se izbore za slobodu Sergeja Trifunovića i apelujem na Hrvatske vlasti da razumeju da utamničenje Srba ne vodi stvaranju boljih odnosa i ne želim da izgovaram teške reči i kvalifikacije koje su oni zbog zadržavanja nekoliko minuta zadržavanja govorili o Srbiji, već samo molim i zahtevam od njih da se ponašaju racionalno i da ga što pre puste na slobodu", zaključio je Vučić.

Podsetimo, Sergej Trifunović je pre dva dana oko ponoći uhapšen, i to na graničnom prelazu Bajakovo. Naime, njega su uhapsili prilikom pokušaja da pređe srpsku granicu i uđe u Hrvatsku.

(Telegraf.rs)