VUČIĆ SPOJIO NESPOJIVO: Na slavi SNS zajedno Drašković i Koštunica (FOTO)

Srpska napredna stranka obeležila je svoju slavu Svetu Petku, prvi put kao stranka na vlasti, a njoj su prisustvovali članovi Vlade, na čelu sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem, Milorad Dodik, Mlađan Dinkić, Jovan Krkobabić, Dragan Marković Palma, Velja Ilić, Vojislav Koštunica, Maja Gojković, Vuk Drašković i Aleksandar Vulin

Srpska napredna stranka obeležila je svoju slavu Svetu Petku, prvi put kao stranka na vlasti, uz poruku svog lidera Aleksandra Vučića da će naprednjaci pobeđivati i na sledećim izborima, posle četiri godine mandata aktuelne Vlade Srbije.

- Predstoji teško vreme i veliko breme - poručio je predsednik SNS članovima stranke, i ukazao da to breme mogu da podnesu samo sa prijateljima.

- Miris moći ne sme da vas opije - opomenuo je Vučić, i napomenuo da naprednjaci treba od prijatelja da prave još veće prijatelje, ali da one koji su protiv njih vodili "zversku kampanju" ne smatraju neprijateljima.

- Ne smatramo ih neprijateljima, ali ćemo ih i posle četiri godine ove Vlade pobeđivati - rekao je Vučić, obraćajući se partijskim kolegama i gostima.

Obeležavanju slave SNS prisustvovali su članovi Vlade, na čelu sa premijerom Ivicom Dačićem i lideri i predstavnici svih stranka, izuzev LDP i DS.

Među gostima su bili i predsednik RS Milorad Dodik, Mlađan Dinkić, Jovan Krkobabić, Dragan Marković Palma, Velja Ilić, Vojislav Koštunica, Maja Gojković, Vuk Drašković i Aleksandar Vuln.

Slavu SNS čestitao je i njen osnivač, predsednik Srbije Tomislav Nikolić, telefonom iz Skoplja, gde boravi u zvaničnoj bilateralnoj poseti.

Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković rekao je da se na slavu ide ukoliko se dobije poziv.

- Prethodnih godina nije bilo ove stranke sa ovim programom i imenom. Mada smo mi uvek pozivali predstavnike Srpske radikalne stranke na slavu, a oni nisu dolazili - odgovorio je Drašković na pitanje novinara otkud on u gostima kod naprednjaka.

Srpski običaj je, precizirao je Drašković, da kada se dobije poziv za slavu na nju se i ide. "I ja dalje mimo toga na slavi ne bih govorio", rekao je Drašković.

(D. Z. / Tanjug)