Vulin: Slobodno pustite helikoptere, nisam ja u njima

Ekipa Srbije
Vreme čitanja: oko 1 min.

Tužno je što o životu velike prirode odlučuju dva mala čoveka. Helez, Konaković slobodno pustite helikoptere, nisam ja u njima, rekao je Vulin

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

"Gori Tjentište. Prelepa stoletna šuma i raskošan životinjski svet u opasnosti su da zauvek nestanu. Zamenik predsedavajuće Saveta ministara BiH Staša Košarac zatražio je pomoć u vidu vatrogasnih helikoptera iz Srbije a dolazak pomoći su sprečili Helez i Konaković. Umesto 18 helikopra MUP-a Srbije Tjentište gasi jedan helikopter vojske BiH. Tužno je što o životu velike prirode odlučuju dva mala čoveka. Helez, Konaković slobodno pustite helikoptere, nisam ja u njima", izjavio je u Moskvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i senator Republike Srpske Aleksandar Vulin Helezu i Konakoviću koji nisu dozvolili da helikopteri iz Srbije gase požar na Tjentištu.

Podsetimo, i načelnik Opštine Foča Milan Vukadinović apelovao je danas na ministre u Savetu ministara BiH da se odobri upotreba helikoptera Sektora za vanredne situacije Vlade Srbije za pomoć gašenja požara na Zelengori, jer je situacija na požarištu alarmantna.

Vukadinović je istaskao da Helikopterski servis Republike Srpske i jedinice koje su angažovane na gašenju požara tri dana uz nadljudske napore pokušavaju da obuzdaju vatru, ali da je evidentno da sa tom nosivosti vedara ne mogu uspeti ni Helikopterski servis, ni Oružane snage.

(Telegraf.rs)