Vulin: Da li bi čuvar Aušvica mogao da predlaže hapšenje Jevreja, a da ne ode u zatvor ili psihijatriju?

E. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.

"Šemsudin Mehmedović traži da me uhapse kada dođem u BiH. Za to mu ne treba ni optužnica ni presuda, dovoljan je zločin što sam Srbin. Zato je Šemsudin i hapšen 2013. godine jer dok je komandovao policijom za vreme rata, zatvarao je i mučio Srbe zato što su Srbi"

Foto: MUP

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin oglasio se o pretnjama Šemsudina Mehmedovića:

"Šemsudin Mehmedović traži da me uhapse kada dođem u BiH. Za to mu ne treba ni optužnica ni presuda, dovoljan je zločin što sam Srbin. Zato je Šemsudin i hapšen 2013. godine jer dok je komandovao policijom za vreme rata, zatvarao je i mučio Srbe zato što su Srbi.

Šemsudin nije osuđen ne zato što nije zatvarao i mučio Srbe, već zato što je zastrašivao i napadao svedoke mučenja, a zašta ga je SIPA predala nadležnom tužilaštvu u BIH. Nije problem što bi me Šemsudin hapsio, već što osoba hapšena zbog zatvaranja i mučenja Srba nema ni najmanji problem da priča o hapšenju Srba i niko mu u čitavoj BiH to pravo i ne spori. Da li bi čuvar Aušvica mogao u bilo kojoj zemlji da predlaže hapšenje Jevreja, a da posle toga ne ode u zatvor ili psihijatriju? Ne treba Bosna i Hercegovina da se plaši mog dolaska u Prebilovce, već treba da se plaši što u Prebilovce ne dolazi niko iz Federacije.

I da još jednom pomognem mom omiljenom srpsko govornom portalu Slobodnoj Bosni, Veljko Mandrapa čiju ste izjavu preneli kao pripremu za pokušaj sprečavanja mog dolaska, koji je Slobodnoj Bosni izrazio svoju zabrinutost i protivljenje mom dolasku 5. avgusta 2024. godine je preminuo 2021. godine. Nadam se da su vas samo prevarili i da ovo niste sami smislili. Sledeći put nađite nekog živog, ovo je baš ružno", poručio je potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin reagujući na izjavu Šemsudina Mehmedovića za Slobodnu Bosnu da je Aleksandra Vulina trebalo uhapsiti u BiH.

(Telegraf.rs)