Ministar Dačić pozvao učesnike protesta na poštovanje Ustava i zakona RS

E. H.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Neće se dozvoliti nasilje na ulicama Beograda, kao i napadi na državne institucije, strana diplomatsko-konzularna predstavništva i pripadnike MUP-a. Još jednom pozivamo sve učesnike protesta na poštovanje zakona, javnog reda i mira

Foto: MUP

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić pozvao je sve učesnike protesta, zakazanog za 10. avgust 2024. godine u Beogradu, da se ponašaju u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Srbije, naročito u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva sve učesnike protesta, zakazanog za 10. avgust 2024. godine u Beogradu, da se ponašaju u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Srbije, naročito sa Zakonom o javnom okupljanju. Mirno okupljanje je, u skladu sa zakonom, slobodno, ali nije dozvoljeno nasilje, ugrožavanje bezbednosti ljudi i imovine i bezbednosti Republike Srbije. Ministarstvo unutrašnjih poslova zaduženo je za bezbednost svih građana i očuvanje javnog reda i mira, i svako ko prekrši zakon biće sankcionisan i procesuiran.

Neće se dozvoliti nasilje na ulicama Beograda, kao i napadi na državne institucije, strana diplomatsko-konzularna predstavništva i pripadnike MUP-a. Još jednom pozivamo sve učesnike protesta na poštovanje zakona, javnog reda i mira.

U skladu sa članom 52. Zakona o policiji Republike Srbije, policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova snimaće i fotografisati učesnike ovog javnog okupljanja i okupljanja u pokretu“, izjavio je ministar Dačić.

(Telegraf.rs)