Vulin stigao u Prebilovce

E. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ta mala pakost je trajala jednu noć, bili su veliki, važni, snažni, ali ja sam danas sa svojim narodom. Neka se oni raduju svojoj pakosti ali ja sam danas sa svojim narodom"

Foto: MUP

Aleksandar Vulin, potpredsednik Vlade Srbije i senator Republike Srpske, stigao je u Prebilovce kod Čapljine, gde se obeležava 83. godišnjica od zločina nad srpskim stanovništvom u Drugom svetskom ratu, iako mu juče nisu dozvolili ulazak u BiH.

On je za ATV danas rekao da su njemu pokušali zabraniti da dođe u Prebilovce.

„Ta mala pakost je trajala jednu noć, bili su veliki, važni, snažni, ali ja sam danas sa svojim narodom. Neka se oni raduju svojoj pakosti ali ja sam danas sa svojim narodom“, rekao je Vulin za ATV.

On je rekao da su Prebilovci sveto mesto za srpski narod, sveto mesto našeg stradanja.

„Mi smo se danas ovde okupili ne zato da bi Ustašama uticali na savest, oni nemaju savest, i ne da bi ih podsećali na to šta su oni uradili, oni odlično znaju šta su uradili, mi smo danas ovde zbog Srba. Mi sebe moramo da podsećamo da se nama ovo ne bi ponovilo. Ovo će se ponavljati ukoliko Srbi to dopuste da se ponovi. Ukoliko su Srbi jaki, složni, ovo se neće ponoviti“, izjavio je Vulin.

Podsetimo, Vulin je juče izjavio da mu je zabranjeno da bude na obeležavanju stradanja Srba u Prebilovcima. Njemu je je pola sata, sat pred let javljeno da ''u ministarstvu izvesnog Еdina Forta (ministar komunikacija i transporta) nema niko da potpiše dozvolu za prelet jer su svi na moru, svi su na godišnjem odmoru''.

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije potom je uputilo notu Ministarstvu inostranih poslova u Savetu ministara BiH, izražavajući nezadovoljstvo zbog sprečavanja potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vulina da prisustvuje otvaranju izložbe u Prebilovcima, posvećene stradanju srpskog naroda u Drugom svetskom ratu i istaklo da ta odluka BiH nesumnjivo predstavlja kršenje dobrosusedske diplomatske prakse.

(Telegraf.rs)