Ružić: Sastanak Dačić - Vučić će rešiti probleme

- Uveren sam da će sastanak lidera vodećih stranaka vlasti relaksirati problem, ukoliko on postoji - rekao je šef poslaničkog kluba socijalista i dodao da lokalne samouprave i koalicije ne mogu biti važnije od državnih pitanja

Šef poslaničkog kluba socijalista Branko Ružić izjavio je da je uveren da će na sastanku lidera SPS Ivice Dačića, SNS Aleksandra Vučića i URS Mlađana Dinkića doći do "relaksacije" problema, ukoliko on postoji, i dodao da lokalne samouprave i koalicije ne mogu biti važnije od državnih pitanja.

- Uveren sam da će sastanak Dačić-Vučić-Dinkić relaksirati problem, ukoliko on postoji. Očekujem da se razjasne mnoga pitanja i ne vidim da lokalne samouprave i koalicije mogu da budu važnije od dražavnih pitanja poput Kosova i Metohije, strateških insfrastrukturnih projekata, najavljenih investicija - rekao je Ružić.

Na pitanje da li je moguće ispuniti koalicioni zadatak i preslikati vlast sa republičkog na lokalni nivo, Ružić je istakao da svaka lokalna sredina ima svoje specifičnosti i podsetio da je pre mesec dana predsedništvo SPS donelo odluku da gde god postoji politička volja i matematička mogućnost da dođe do prekomoponovanja vlasti, to se i uradi.

- U tome ja ne vidim neki veliki problem, mislim da je mnogo medijske pompe podignuto u vezi s tim procesom. Proces je iniciran pragmatičnim razlozima i mislim da je to interes građana - napomenuo je Ružić.

Upitan da kaže da li će do prekomponovanja vlasti doći i u Beogradu, Ružić je istakao da zvaničanog zahteva za to od SNS još nije bilo.

- Otvoreni smo i za razgovor i na tu temu ukoliko bude zahteva za to. Za nas je najvažnije da SPS na gradu zaista predano radi na realizaciji svih strateških projekata koji su u interesu Beograđana - napomenuo je Ružić.

(D. Z. / Tanjug)