Vučić: Bojim se da će situacija u svetu ove godine biti mnogo gora

T. U.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Vrlo loše je to što je danas u Odesi pala bomba blizu mesta gde su bili grčki predsednik Kirjakos Micotakis i predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski, rekao je Vučić

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Srbije i član predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija, bez sumnje, na dobrom putu, ali da je jako zabrinut zbog mogućeg širenja sukoba u Evropi i da veruje da će situacija u svetu ove godine biti mnogo gora.

"Ekonomski rastemo, napredujemo velikom brzinom. Može više, naravno. Moramo da radimo još napornije, da radimo još više, da radimo još bolje. Ali, da li je zemlja na dobrom pravcu, nema nikakve sumnje. Ali sam veoma, veoma zabrinut, a o tome sam govorio još u novembru 2021. govorio o mogućem sukobu u Evropi. Tada su mi se smejali. Tako da se plašim da će biti mnogo, mnogo, mnogo teže vreme u svetu“, rekao je Vučić na konferenciji za medije posle sednice Predsedništva SNS.

Kako je rekao, ako analizirate ono što je francuski predsednik Emanuel Makron rekao o slanju trupa u Ukrajinu, mnogo više zamalja je bilo za, nego protiv.

Takođe, rekao je da je vrlo loše to što je danas u Odesi pala bomba blizu mesta gde su bili grčki predsednik Kirjakos Micotakis i predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

(Telegraf.rs/Tanjug)