Vučić sa predsednikom Tuaderom: Razgovaraćemo o sveobuhvatnom širenju saradnje

T. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednik Centralnoafričke Republike boravi u zvaničnoj poseti Srbiji, a juče ga je na Aerodromu Nikola Tesla dočekao ministar spoljnih poslova Ivica Dačić

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da će sa predsednikom Centralnoafričke Republike (CAR) Fostenom Arkanžom Tuaderom koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji razgovarati o sveobuhvatnom širenju saradnje pre svega u sferi rudarstva, energetike i odbrane.

"Sa velikim zadovoljstvom dočekao sam predsednika prijateljske Centralnoafričke Republike Fostena Arkanža Tuaderu, uveren da ova poseta otvara novo poglavlje u odnosima naših zemalja", napisao je predsednik na instagram nalogu @buducnostsrbijeav.

Vučić je najavio da će sa Fostenom Arkanžom razgovarati o sveobuhvatnom širenju saradnje, pre svega imajući u vidu ogromne neiskorišćene potencijale u sferi rudarstva, energetike i odbrane, ali i u drugim oblastima u kojima se otvaraju znatne mogućnosti za rast i razvoj kroz zajedničke projekte i partnerstva.

Predsednik Centralnoafričke Republike boravi u zvaničnoj poseti Srbiji, a juče ga je na Aerodromu Nikola Tesla dočekao ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

(Telegraf.rs/Tanjug)