Vučić na Samitu Evropske političke zajednice: Susret sa Orbanom, Zelenskim, Sančezom

Vreme čitanja: oko 3 min.

Danas se sastao i sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, i to uoči početka samita Evropske političke zajednice koji se održava u španskom gradu Grenadi

Foto: Instagram

Predsednike Srbije Aleksandar Vučića učestvuje danas na Samitu Evropske političke zajednice u Granadi, te je najavio da će imati teške razgovore, kao i važne bilateralne sastanke.

Danas se sastao sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, i to uoči početka samita Evropske političke zajednice koji se održava u španskom gradu Grenadi.

"Kratak i otvoren razgovor sa predsednikom Zelenskim o svim važnim pitanjima", napisao je predsednik na svom Instagram nalogu.

Ovom prilikom sastao se i sa predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom i predsednikom Vlade Republike Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim.

"Kratak susret sa prijateljima Viktorom Orbanom i Dimitrom Kovačevskim pred početak Samita EU2023ES, na kojem će se razgovarati o brojnim važnim temama za današnju Evropu, a nadamo se i Zapadni Balkan", napisao je Vučić na instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Vučić se susreo danas sa premijerom Španije Pedrom Sančezom u Granadi.

"Ponovio sam zahvalnost Španiji na razumevanju pozicija Srbije po pitanju Kosova i Metohije i doslednoj podršci našem teritorijalnom integritetu", napisao je Vučić na Instagram profilu buducnostsrbijeav. Vučić učestvuje na samitu Evropske političke zajednice u Granadi.

Vučić je takođe razgovarao danas u Granadi sa premijerom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Rišijem Sunakom o situaciji na KiM.

"Odličan razgovor sa premijerom Sunakom. Razgovarali smo o situaciji na Kosovu i Metohiji, regionu Zapadnog Balkana i aktuelnim geopolitičkim prilikama", napisao je Vučić na Instagram profilu buducnostsrbijeav.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sa predsednikom Vlade Kralјevine Holandije Markom Ruteom na marginama samita Evropske političke zajednice u Granadi.

Vučić se sastao i sa predsednikom Vlade Velikog Vojvodstva Luksemburg Gzavijeom Betelom, kao i sa premijerom Kraljevine Norveške Jonasom Garom Stereom.

Vučić se sastao i sa predsednikom Rumunije Klausom Johanisom.

Vučić se sastao i sa predsednicom Vlade Italije Đorđom Meloni.

"Srdačan susret sa Đorđom Meloni i kratak razgovor o najbitnijim temama za dalje jačanje odnosa između Srbije i Italije, kao i o aktuelnoj situaciji u regionu Zapadnog Balkana".

Vučić je razgovarao i sa premijerkom Islanda Katrin Jakobsdotir:

Vučić je razgovarao i sa predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem o jačanju saradnje dve države:

Kako je prethodno izjavio je, po dolasku na samit Evropske političke zajednice u Granadi, očekuje teške razgovore,

Vučić je rekao novinarima da će imati sastanak sa premijerom Velike Britanije Rišijem Sunakom, kao i visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom i predsednikom Francuske Emanueleom Makronom, kao i sa mnogim drugim evropskim zvaničnicima.

(Telegraf.rs)