"Veseli se srpski rode" odzvanja Frankfurtom: Srbi sa osmehom gledaju u naše trobojke i igraju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ono što je veoma primetno jeste činjenica da većina građana nije skidala osmeh sa lica dok je ponosno gledala u zastavu

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave obeležen je i u Frankfurtu u Nemačkoj, a naši građani tamo su bili posebno veseli i orni za pesmu i igru.

Naime, grupa Srba okupljena na trgu Rosmarkt, mahala je našim trobojkama, dok se u pozadini orila pesma "Veseli se srpski rode". Mnogi su pevali uz muziku, a pojedinci su zaigrali i tradicionalno kolo.

Ono što je veoma primetno jeste činjenica da većina građana nije skidala osmeh sa lica dok je ponosno gledala u zastavu.

Podsetimo, kao što je Telegraf.rs već pisao, manifestacija je započela intoniranjem himni Nemačke i Srbije, a prisustovao je i gradonačelnik Frankfurta Majk Jozef, koji je iskoristio priliku da pohvali naše sportiste, a okupljeni su glasno aplaudirali na spomen imena Novak Đoković.

Okupljenima na trgu obratio se i ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom Đorđe Milićević i naveo da ovaj dan nije samo datum u kalendaru, već simbol našeg ponosa, zajedništva i odanosti našim korenima.

(Telegraf.rs)