Oglasio se Pokret socijalista čiji je osnivač Aleksandar Vulin

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Nismo znali da definišemo ni jedinstvene nacionalne interese, ni jedinstveni životni prostor koji bi prerastao u srpsku državu", Torbica

Printscreen/YouTube/KTV Zrenjanin

Potpredsednik Pokreta socijalista i narodni poslanik Bojan Torbica poručio je povodom obeležavanja Dana pobede da je srpski narod oduvek pripadao onoj boljoj i čestitijoj strani sveta koja je porazila zlo fašizma.

"Svojom žrtvom, srpski narod je pokazao da je slobodarski narod koji ne pristaje na ucene velikih, narod koji je spreman da se bezuslovno bori za svoju slobodu. Na našu žalost velike istorijske pobede smo pretvarali u političke poraze. Nismo znali da definišemo ni jedinstvene nacionalne interese, ni jedinstveni životni prostor koji bi prerastao u srpsku državu. Zato je danas na nama, potomcima slavnih heroja sa Kadinjače, Neretve, Sutjeske, da poštujemo njihove žrtve, ali i da ispravimo istorijske greške i ujedinimo sve Srbe u jedinstven politički narod, stvorimo srpski svet, koji će jednog dana prerasti u jaku i čvrstu srpsku državu. Samo tako objedinjeni i ujedinjeni sprečićemo da naši potomci ne dožive kao naši preci nove Kozare, Jasenovce, Oluje, Martovske pogrome. Srbija je nezavisna, slobodarska, antifašistička država koja nikada neće dozvoliti da se izvrši revizija istorije Drugog svetskog rata i da se zemlja Pavelića, Stepinca, Budaka svrsta na stranu zemalja pobednica", poručio je potpredsednik Pokreta socijalista Bojan Torbica.

(Telegraf.rs)