Mirović prekinuo službenu posetu Severnoj Makedoniji zbog tragedije u Beogradu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednik Pokrajinske vlade izrazio je saučešće porodicama nastradale dece i porodici radnika Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u Beogradu.

Igor Mirović, Foto: Vojvodina.gov.rs

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prekinuo je, nakon tragedije u Beogradu, službenu posetu Republici Severnoj Makedoniji, gde je sutra trebalo da se sastane sa potpredsednikom Vlade Bojanom Maričićem i ministarkom kulture Biserom Kostadinovom Stojčevskom.

Predsednik Pokrajinske vlade izrazio je saučešće porodicama nastradale dece i porodici radnika Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u Beogradu.

"Veoma teško sam primio vest o velikoj tragediji koja nas je zadesila. Reči su nedovoljne da iskažu tugu koju svi danas osećamo“, izjavio je Mirović.

Podsetimo, osmoro đaka OŠ Vladislav Ribnikar na Vračaru u Beogradu i čuvar te škole ubijeni su jutros oko 8.30 u pucnjavi. Za stravično ubistvo sumnjiči se K. K. (14), učenik 7. razreda te osnovne škole.

Prema rečima načelnika PU za grad Beograd Veselina Milića, K. K. mesec dana planirao ubistvo, a u njegovoj sobi na stolu policija je pronašla spisak đaka i skicu. U napadu je ranjeno još sedam osoba, među kojima i nastavnica istorije. Lekari se bore za život jedne 13-godišnje devojčice, koja je zadobila prostrelnu ranu u predelu glave.

K. K. je uzeo pištolj od svog oca, koji je u međuvremenu uhapšen. Osumnjičeni za masakr je osim oružja kod sebe imao i četiri Molotovljeva koktela. On neće krivično odgovarati jer još nema 14 godina.

(Telegraf.rs)