Zlatanu Arsiću određen jednomesečni pritvor zbog navodnog ratnog zločina na Kosovu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je uhapšenom Zlatku Arsiću obezbedila besplatnu pravnu pomoć

Foto: ATA Images

Osnovni sud u Prištini odredio je jednomesečni pritvor Zlatanu Arsiću iz Ajnovca kod Kosovske Kamenice, osumnjičenom za navodne ratne zločine tokom 1998/1999. godine.

- Posebno odeljenje odlučilo je povodom zahteva Specijalnog tužilaštva Kosova za određivanje pritvora u istražnom krivičnom predmetu protiv okrivljenog Z. A., osumnjičenog za krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva iz čl. 142 do člana 22 Krivičnog zakona SFRJ - saopšteno je iz suda, prenosi RTS.

- Sudija za prethodni postupak je usvojio zahtev Specijalnog tužilaštva za određivanje mere pritvora okrivljenom Z. A. kao osnovan i meru pritvora u trajanju od mesec dana - preneli su mediji u Prištini.

Policijska jedinica za istraživanje ratnih zločina na Kosovu i Metohiji uhapsila je još jednog Srbina, pod sumnjom da je tokom sukoba marta 1999. godine, u policijskoj stanici u Kamenici u svojstvu službenog lica navodno počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva, saopšteno je iz Specijalnog tužilaštva u Prištini.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je uhapšenom Zlatku Arsiću obezbedila besplatnu pravnu pomoć.

Predsednica privremenog organa Kosovske Kamenice Tanja Aksić obišla je njegovu porodicu i ponudila im pomoć i podršku.

Video: Nekadašnji komandir OVK Saljih Mustafa osuđen na 26 godina zatvora

(Telegraf.rs)